Champagne Jean Noel Haton Brut Reserve Magnum |
|
Wine Spectator har under lång tid haft höga betyg på Hatons olika produkter. Att grundvinet fått ligga på jästfällningen i minst 36 månader innan buteljering sker är ett tecken på att producenten är mån om kvalitét i högre grad än kvantitet. Varje druvsort samt varje vinberg skördas separat och vinifieras separat i olika rostfria tankar innan det slutliga resultatet tas fram genom ”blending” till denna otroligt goda slutprodukt.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Hallonsorbet toppad med Champagne
Hummerfärserad rödtunga med palsternackspuré och champagnesås
Ostronvariation
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
| Systembolags nr: | 54825 |
| Produkt: | Mousserande vin Champagne, Brut Reserve |
| Sortiment: | Beställningssortiment |
| Förpackning: | Större flaska |
| Förslutning: | Naturkork |
| Volym: | 1 500 |
| Producent: | Champagne Jean-Noël Haton |
| Land: | Frankrike |
| Område: | Champagne |
| Distrikt: | AOP Champagne |
| Syra: | 4,8 g/l |
| Restsocker: | 10 g/l |
| Alkoholhalt: | 12,5 vol% |
| Hållbarhet: | Minst 10 år |
| Dricktemperatur: | 8-10 °C |
| Druva: | Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35%), Chardonnay (30%) |
| Färg: | Gyllengul |
| Doft: | Stor, balanserad doft med inslag av vit persika, citrus och apelsin |
| Smak: | Fyllig och generös med fin mousse och lite rostat bröd |
| Jordmån: | Lera med inslag av kalksten |
| Framställning: | Jäsningen är gjord på traditionellt sätt i rostfria kar. Det mousserande framställs i flaskan under den andra jäsningen enligt normal champagnemetod. Vinet får vila på jästfällningen under minst 36 månader innan buteljering. |
| Passar bra till: | Framför allt till ostron, skaldjur och fisk samt som aperitif. |
| Systembolaget: | 799.00 SEK |